backgroundbackgroundbackgroundbackgroundbackground
Separator

Třída 9.A - 2021/2022

Dne 29.6.2022 proběhlo v hudebním sále pardubické radnice slavnostní vyřazení žáků 9. ročníků. Každá třída měla připravenou prezentaci mapující průřez jejich povinnou školní docházkou. V proslovu poté žáci poděkovali svým třídním učitelkám Darině Zelinkové, Ivaně Sobolíkové a Ireně Schoberové za pohodové roky strávené na benešovské základní škole. Slavnostní program doprovodilo vystoupení benešovského sborečku. Loučení bylo veselé i smutné zároveň. 

 

Přejeme našim deváťákům úspěšné vkročení do další životní etapy. 

 

 

 

Olympiáda dětí a mládeže (ODM), jsou celorepublikové sportovní hry reprezentací jednotlivých krajů ČR v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Ty letošní se konaly v Olomouckém kraji. Mladí sportovci ze všech čtrnácti krajů bojovali o cenné medaile až do čtvrtka 30. června.

Z naší školy se zúčastnili:

Atletika -  Jan Benda, Denisa Košťálová, Nikolas Linha, Anna Mohoutová, Adrien Špaček, Veronika Vrbová

Orientační běh – Matěj Kadaně

Cyklistika – Jakub Panuš

Házená – Markéta Harantová

 

Medailová umístění:

2. místo Nikolas Linha – 60 m 7,51

2. místo Anna Mohoutová – oštěp 39, 89

3. místo Denisa Košťálová – dálka 571

3. místo Pardubický kraj (Linha) 4x60 m 29,66

 

3. místo Matěj Kadaně – orientační běh

Vážení rodiče,
 
srdečně Vás zveme na slavnostní ukončení školního roku pro deváté ročníky.
Kde: Hudební sál radnice, Pernštýnské náměstí 1, Pardubice
Kdy: 29. 6. 2022 od 16:00
 
Těšíme se na Vás
 
9. A

 

Ve středu 8. června se v Chocni uskutečnilo Open Mistrovství ČR základních škol ve slowpitchi. Slowpitch je kolektivní smíšená pálkovací hra podobná softballu a baseballu, liší se především stylem nadhozu.

Mistrovství se účastnilo celkem 6 základních škol, které byly rozděleny do dvou skupin. Našimi soupeři byla ZŠ Pardubice - Polabiny 1 a ZŠ Blansko. Ze skupiny jsme postoupili z druhého místa s bilancí jedna výhra a jedna prohra.

Ve čtvrtfinále jsme poměřili síly s ZŠ M. Choceňského, Choceň. Zvítězili jsme a postoupili do semifinále, kde na nás čekala ZŠ Pardubice, nábřeží Závodu míru. Soupeře jsme velmi těsně udolali.

Do finálového zápasu jsme nastoupili proti ZŠ Blansko, na kterou jsme bohužel nestačili. Odvezli jsme si tak z Open Mistrovství ČR základních škol krásné stříbrné medaile. Všem zúčastněným děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Velké díky patří také panu Špačkovi za trenérské vedení družstva!

Složení týmu: Macák, Berka, Hlaváček, Neruda, Zachař, Horálek, Horálková, Pintner a Táborský

Mokříž

 

Ve středu 7. června v ranních hodinách odjela desetičlenná skupina složená z žáků sportovních tříd druhého stupně vlakem do Olomouce. Odtamtud nás autobusy odvezly do Prostějova, kde proběhlo republikové finále základních a středních škol v orientačním běhu. Na každého závodníka podle věkové kategorie čekala trať okolo tří kilometrů s nejméně dvaceti kontrolkami. Pěkné počasí a sportovní atmosféra přispěly k výborným výsledkům. Klára Haasová je ve své kategorii D9 čtvrtá v republice a Matěj Kadaně v kategorii H7 je v republice šestý. 

Paarová Zora

Rozloučení deváťáků a prvňáčků po celoroční spolupráci obou tříd vyústilo nevšedním zážitkem - pádlováním na dračích lodích. Bylo to super, všem se nám to moc líbilo. MH a DZ

Ve čtvrtek 26. května se na Svitavském stadionu uskutečnilo krajské finále Poháru rozhlasu, do kterého postoupila všechna naše čtyři družstva, a měla tak možnost zabojovat o postup na republikové finále.  

V deset hodin odstartovala štafeta na 4x60 m starších chlapců, zároveň se rozběhla soutěž ve skoku vysokém, dalekém a hodu kriketovým míčkem. Časový program byl opravdu nabitý. Naši atleti podávali po celou dobu skvělé výkony, padlo i několik osobních rekordů (https://online.atletika.cz/vysledky/63322). Každý výkon byl bodově ohodnocen a připsán na „konto“ družstva.

Krajské kolo nakonec naši kluci vyhráli v obou kategoriích (mladší i starší), starší žákyně skončily na krásném druhém místě a bohužel bez poháru a medaile odjížděly mladší žákyně, které braly nepopulární čtvrté místo.

Nominace na republikovém finále, které se bude konat 8. června v Trutnově, bude zveřejněna každým dnem. My napjatě očekáváme, že se alespoň ve třech kategoriích tohoto finále zúčastníme.

Individuální umístění:

  1. místa

St. žactvo: Milan Vích (dálka, 60 m), Alexandra Kollárovičová (koule), Sára Hynková (60 m)

Ml. žactvo: Tomáš Balek (1000 m), Václav Křehla (výška), Veronika Vrbová (výška, kriket), Nikolas Linha (60 m), Dominik Šrajer (kriket), Jaroslav Svačina (dálka)

Mokříž, Štrofová a Skřivának

Každý z nás je schopný koupit si láhev alkoholu a říkat si chemik, když pronese, že se v ní nachází líh. Ale kolik z nás by si pomocí znalostí chemie dokázalo ověřit, zda je to pravda?

Kahany se nám zahřívají, zkumavky se leští a 4 z naší třídy byli na cestě do labortoře Gymnázia Dašická, když nám bylo nabídnuto malé prokouknutí do zázraků moderní chemie. Od základů a destilace vína se nám podařilo zachytit i stopy stříbra na zkumavce.

Milionáři z nás sice nebudou, ale po dnešku už možná nebude hrozit chemická katastrofa a pochvala od paní profesorky nás také neminula.

Alexandra Tichá 9. A

V Pardubicích v okolí školy Polabiny III. proběhlo ve středu 18. května krajské kolo základních a středních škol v orientačním běhu. Našemu družstvu složenému ze žáků druhého stupně tříd 6.A, 8.A  a 9.A se dařilo.Díky předním umístěním v jednotlivých kategoriích jsme získali druhé místo a tím i postup do celostátního finále přeboru škol 7. června do Prostějova. Veliká gratulace všem. 

V úterý 3. května a ve čtvrtek 5. května proběhla okresní kola Poháru rozhlasu s Českou spořitelnou 2022 v Pardubicích na Městském atletickém stadionu Dukla. Pohár rozhlasu je nejtradičnějším atletickým školním závodem, letos je to již 53. ročník.

Mladší žáci a žákyně poměřili síly se soupeři v úterý a závodili v těchto disciplínách: 60 m,
1000 m/600 m, skok vysoký, skok daleký, hod míčkem, štafeta 4 x 60 m.

Kolo starších žáků a žákyň se uskutečnilo ve čtvrtek a utkali se v těchto atletických disciplínách: 60 m, 1500 m/800 m, skok vysoký, skok daleký, vrh koulí, štafeta 4 x 60 m.

Všechna naše družstva s přehledem zvítězila a zajistila si tak postup do krajského kola, které se bude konat 26. května ve Svitavách.

Naši školu reprezentovali tito žáci:

Kategorie - ml. žákyně

Goláňová, Jičínská, Pařízková, Procházková, Rybyšarová, Seifertová, Traxlerová, Valentová, Vrbová, Zárubová

Kategorie - ml. žáci

Balek, Bezdíček, Čermák, Linha, Křehla, Panuš, Šanda, Šrajer, Svačina

Kategorie - st. žákyně

Bartoníčková, Hynková, Kamarytová, Košťálová, Mohoutová, Novotná, Skřivánková, Říhová, Tichá

Kategorie - st. žáci

Burda, Krupička, Lýr, Nekut, Němec, Patlevič, Špaček, Švec, Targoš, Vích

Mokříž, Skřivánek a Štrofová