backgroundbackgroundbackgroundbackgroundbackground
Separator

Třída 5.C - 2016/2017

Dnešní pátek jsme si zpestřili, tím, že jsme se trochu ,,vylepšili"smiley a užili si ,,Den bláznivých účesů ".

Kdo se chtěl zapojit, vytvořil si ,,šílený" účes .Byla to parádní podívaná-pestrobarevné paruky, obarvené vlasy i vskutku originální kreacewink

Vydařeného apríla přeje 5.Cheart

 

Ve středu jsme byli společně 2. C a 5. C na výletě v zábavném parku Mirakulum. Je to bývalý vojenský objekt, který je z části použit a využit nejen pro děti. Velikost parku je zhruba 10ha. Děti měli spoustu příležitostí vyzkoušet obří houpačky, trampolíny, tobogány a v neposlední řadě také částečně vodní svět. Počasí nám přálo a my jsme se z výletu vrátili šťastni a plní zážitků.

Všem přejeme pohovové prázdniny plné sluníčka.

Zuzana Shánělová a Jana Secká

Malá výprava deseti žáků reprezentovala školu v okresní Přírodovědné poznávací soutěži, pořádané DDM Delta. Ohromnou radost nám udělal Jan Makovský z 5. C, který ve své kategorii zvítězil. Gratulujeme a děkujeme nejenom vítězi, ale i všem ostatním, kteří reprezentovali Benešovku.

Zapsal a foti HE2

 

V týdnu od 12. do 16. června jsme se zúčastnili školy v přírodě. Letos jsme zavítali do krásné přírody Jizerských a Krkonošských hor. Každý den byl úplně jiný a moc pěkný.

Hned v úterý jsme byli na výletě v Harrachově, kde jsme navštívili nejstarší sklárny u nás, muzeum Šindelku a Mumlavské vodopády. Středa byla ve znamení sportu. Hráli jsme přehazovanou, vybíjenou, běhali postřehový a hvězdicový závod a celý den jsme skákali na obří trampolíně. Večer byl karneval, který hodnotila odborná porota z řad dětí. Ve čtvrtek jsme se pěšky vydali na Maják Járy Cimrmana a přilehlé muzeum. Na zpáteční cestě jsme marně vyzvídali od paních učitelek jaké to překvapení nás večer čeká. Akrobatické kousky na motorce nejen staršího z účinkujích, ale i dovednosti 7 letého Pavlíka nám na chvíli zavřely pusinky :-)

Celý týden nám přálo nejen počasí, ale i naše bříška se měli moc dobře. Měli jsme karbanátek, hranolky, palačinky, špagety, svíčkovou a další pochutiny, při kterých nám i díky sportovním výkonům a horskému vzduchu zůstávaly prázdné talíře. Z celé školy v přírodě jsme si dovezli mnoho cen, ale hlavně mnoho zářitků. Třeba nás příští rok pojede ještě více.

     Dnes k nám do školy zavítala zástupkyně nadačního fondu Mathilda se svou čtyřnohou kamarádkou labradorkou Bridget. Krom povídání o vodících a asistenčních psech jsme se dozvěděli i zajímavosti o pomůckách, které nevidomí používají - např. jak poznávají barvy, napouštějí vanu nebo jak se napíše Braillovým slepeckým písmem psí pozdrav. :) Vše si děti mohly vyzkoušet. Jen slepecké hodinky si pro jistotu nechala paní učitelka Secká v ruce :D Více o nadačním fondu zde: http://www.mathilda.cz/

Jako každý rok, tak i letos se Benešovka zúčastnila mezinárodní matematické soutěže Matematický klokan. Soutěž se konala jako v řadě dalších zemí v pátek 19. 3. a celkem se jí u nás zúčastnilo 290 žáků.

Nejlepší řešitelé v jednotlivých kategoriích:

CVRČEK (2. – 3. třída) – 106 účastníků

  1. Chaloupka David 2. A
  2. Zámečník Tomáš 3. B
  3. Brožek Ondřej 3. A

KLOKÁNEK (4. – 5. TŘÍDA) – 114 účastníků

  1. Kašparová Anna 5. C
  2. Chaloupková Barbora 5. B
  3. Lazarák Šimon 4. B

BENJAMÍN (6. – 7. třída) – 46 účastníků

  1. Hodásová Tereza 7. C
  2. Bejstová Anita 6. A
  3. Hybeš Michal 7. C

KADET (8. – 9. třída) – 24 účastníků

  1. Šplíchalová Anna 8. A
  2. Makovská Anna 8. C
  3. Hrdá Eliška 8. C
  1. Bořek Pavel 9. B

V okresním srovnání je potřeba vyzdvihnout zejména účastníky mladších kategorií, rozhodně se neztratili.

Anna Kašparová 6. – 8. místo, Barbora Chaloupková 20. – 23. místo a David Chaloupka 23. – 27. místo.

 

Všem účastníkům děkuji za účast a vítězům ze srdce blahopřeji. HD

Dnes byly žákům zadány dotazníky mapující jejich spokojenost s dosavadní školní docházkou, jeden vyplnili sami za sebe během vyučování. O vyplnění druhého bychom chtěli požádat Vás, rodiče. Výstupy nám pomohou k objektivnímu hodnocení školy. Vyplněné dotazníky nám prosím vraťte do 27.3. 

Děkujeme za spolupráci

Kristýna Zrůstová

Jako již tradičně se žáci naší školy mohli v lednu zúčastnit dvou známých matematických soutěží - Matematické olympiády a Pythagoriády. 

Pythagoriáda je matematická soutěž určená žákům 5. - 8. tříd.Celkem se jích v letošním školním roce na Benešovce zúčastnilo 110. Proto, aby se stali soutěžící úspěšnými řešiteli, museli získat alespoň 10 bodů z 14 možných.

To se nakonec podařilo jen ve dvou kategoriích. V pátých třídách se úspěšnými řešiteli staly dvě dívky, a to Tereza Hrdinová z 5. A a Barbora Chaloupková z 5. B. V šestých třídách se to povedlo Jáchymovi Sádovskému, Markétě Křivkové a Robertu Kracíkovi, všem z 6. A.

Teď můžeme jen čekat, zda všichni naši úspěšní řešitelé budou pozváni  do okresního kola, které se bude konat v květnu.

Výsledky nejúspěšnějších jsou vyvěšeny na matematické nástěnce, zbytek je k doptání v kabinětě matematiky.

Děkuji všem za účast a těším se zas někdy HD

 

 

Anička Kašparová z 5. C se stala vítězkou okresního kola Matematické olympiády, jedné z nejtěžších matematických soutěží pro žáky základních škol. Máme z toho všichni radost a Aničce moc gratulujeme.

Zahanbit se nedala ani druhá účastnice Eva Pavelková, která obsadila krásné deváté místo.

HD

Jako již tradičně se žáci naší školy mohli v lednu zúčastnit dvou známých matematických soutěží - Matematické olympiády a Pythagoriády. 

Na začátku ledna vrcholilo školní kolo Matematické olympiády pro 5. a 9. ročník.

Z pátého ročníku se přihlásilo celkem 7 žáků a všichni se stali úspěšnými řešiteli (tj. museli získat více jak polovinu z maximálního počtu bodů).

Pořadí:

1.Tommi Fiala 5. A

2. Eva Pavelková 5. A

3. Anna Kašparová 5. C

4. Tereza Hrdinová 5. A

5. Nicole Čížková 5. A

6. Barbora Chaloupková 5. B

7.  Tereza Kudláčková 5. A       

První tři byli pozváni do okresního kola.

V devátém ročníku jsme měli tři soutěžící. Z toho dvě dívky byly úspěšnými řešitelkami a postoupily do okresního kola.  A to Zuzana Nosková a Eliška Novotná, obě z 9. A. 

 

Všem olympionikům blahopřeji a přeji vytrvalost v řešení podobných nelehkých soutěží a úkolů. HD